Bai Mu Dan

Subtiel, maar met herkenbare fruitige en bloemige tonen: een toegankelijke thee voor elk moment van de dag. Dat is de Bai Mu Dan, oftewel, Witte Pioenroos in het Chinees. Bai Mu Dan is een bekende witte thee uit de provincie Fujian in China.

Pai Mu Tan, White Peony. Deze namen refereren allemaal naar de Bai Mu Dan, een witte thee die bestaat uit de pluk van de jongste knoppen van de theeplant en de twee direct ernaast gelegen jonge bladeren. Een thee met volume, want de jonge bladeren nemen nogal wat ruimte in beslag in de verpakking. Voorzichtigheid is dan ook geboden tijdens het bewerkingsproces van deze thee. De theebladeren worden handgeplukt en vervolgens bij elkaar verzameld om te laten verwelken in de zon.

Het resultaat is een witte thee met meer karakter dan witte theeën die enkel uit jonge knopjes bestaan. De eerste slok doet bloemig aan, terwijl in de afdronk subtiele tonen naar boven komen van komkommer en meloen. Heerlijk bij (licht) gekruide gerechten met kip vanwege de smaakneutraliserende werking, maar past ook goed bij lichte of lichtzure vruchtengebak zoals appeltaart.

Onze Bai Mu Dan is herkenbaar aan de grote, zilveren, donzen knopjes en bladeren in verschillende tinten groen. Als Thee van de Maand bieden wij een standaardverpakking (25 gram) aan voor €1,72 i.p.v. €2,15 in onze webshop.